Bluegrassmusik

Sleepy Man – den nya generationen bluegrass

Gruppen Sleepy Man, som fram till 2014 hette Sleepy Man Banjo Boys, är ett exempel på hur den nya generationen för vidare och utvecklar bluegrasstraditionen. Deras karriär började med att de spelade på ett flertal bluegrassfestivaler, och de fick även spela i Late Show with David Letterman. Gruppen började väcka uppmärksamhet under 2011, då en video på bandet där de tränar på att spela låten ”Flint Hill Special” visades över sju miljoner gånger på Youtube. I augusti samma år spelade bandet i radioshowen Grand Ole Opry, och i oktober samma år släppte de sitt debutalbum, America’s Music. Därefter har de släppt ytterligare två album, år 2012 och 2014: The Farthest Horizon respektive By My Side. På Independent Music Awards 2015 vann Sleepy Man pris i kategorierna Instrumental och Americana, för sina låtar ”Wildflower” och ”Flesh & Bones”. Gruppen har också släppt en rad singlar, varav den första var ”Run” från 2014. Därefter kom ”Same Same Stars” år 2015, och de två singlarna ”Your Smile” och ”Feeling I’m Awake” år 2016. Singeln ”Run” var den första gången som Robbie sjöng på någon av bandets låtar – tidigare hare de använt sig av andra sångare, till exempel Ashley Lilly, som är barnbarn till en verkligt legendarisk sångare inom bluegrass, nämligen Everett Lilly. Ashley var bara 13 år när hon medverkade på Sleepy Mans album Farthest Horizon.

Gruppen består av tre bröder och en vän: Jonny Mizzone (som spelar banjo), Robbie Mizzone (som spelar fiol och sjunger), Tommy Mizzone (som spelar gitarr och är bakgrundssångare) och Josh Thomas (som spelar bas). Samtliga i bandet är födda mellan 1997 och 2002, vilket är ett tydligt tecken på att bluegrass som genre inte kommer att dö ut, utan att nya musiker kan ta vid där de gamla legendarerna slutade.

Om du älskar musik som har rötter i ett lands kultur så som bluegrass har, och du skulle vilja lära dig mer om andra länders kulturer och musik, ska du kontakta Crown Relocations. De är nämligen experter på flyttar utomlands, och kan hjälpa dig även om du skulle vilja flytta till Singapore eller ett annat land som ligger långt bort och vars kultur och byråkrati skiljer sig mycket från Sveriges.