Bluegrassmusik

Bluegrass sprider sig snabbt

Bluegrass är inget nytt fenomen i musikvärlden, men det är en genre som fortfarande sprids och förflyttas över hela tiden. Om man är musiker så vet man dock att det kan vara svårt att ibland fixa och dona med allt vad en flytt innebär. Även om man är musikintresserad kan detta vara lite krångligt, och därför kommer det här ett inlägg om vad man ska tänka på för att skydda sina skivor och sin musikutrustning.

Flytta inom samma stad

Man tänker kanske att en flytt blir enklare om det inte är så långt man ska skicka alla sina saker, men skenet kan bedra. Ibland blir det just så med saker som man har för låga tankar om, att de i slutändan visar sig vara svårare än uppgifter som kanske ter sig svårare från början. För att underlätta en flytt så kan man anlita till exempel en flyttfirma i Göteborg, Stockholm eller var man nu bor.

Enkelt att avgöra kostnader med dagens teknik

Med hjälp av satellitbilder kan flyttfirmor beräkna nästan den exakta tiden och kostnaden för att leverera dina saker. Det här gör det otroligt enkelt för den som funderar på att flytta stora och tunga saker, vilket musikutrustning i många fall kan vara. Tänk på att packa in dina saker på ett bra sätt eller betala lite extra till flyttfirman för att de ska göra det åt dig.

Sortera dina saker så att det blir enkelt att packa upp

Ett tips som man kan tänka på när man ska packa ner sina skivor är att packa ner dem i någon form av ordning. Sätt upp ett system för olika kategorier eller sortera dem helt enkelt i bokstavsordning. Det här gör det så mycket enklare för dig när det väl är dags att packa upp. Är man riktigt rädd om sådant som är dyrt så kan man även ge en lista till flyttfirman på allt som finns i lasten så att man efteråt kan visa på om något försvunnit eller blivit skadat. Det är väldigt sällan något sådant är nödvändigt, men man kan inte vara nog försiktig när det handlar om ömtåliga skivor.

Packa det ömtåliga för sig

Alla har vi några saker som ligger oss extra nära om hjärtat, och dessa bör man kanske lägga i separata lådor och ta med sig i sin egen bil när det är dags att flytta. På så vis behöver man inte oroa sig över att något ska tappas i marken av flyttgubbarna eller att någon obehörig ska få tillgång till dem och i värsta fall stjäla dem. Sedan är det ju såklart en fråga om hur stora de här sakerna är, och om de får plats i en bil.